09. Presentationer

Athena

2016-12-25 12:14 #0 av: Shqiponja

För 2,5 vecka sedan tog jag mitt pick och pack och lämnade tryggheten i Sverige. Jag for till min make i Albanien och bosatte mig här.

Otroligt vackert land och kulturen är helt annorlunda jämfört med Sverige. Jag trivs otroligt bra, men det är en sak som jag har otroligt svårt att komma över. Djurrättslagarna här är i stort sett icke-existerande. Jag ser dagligen både herrelösa och icke herrelösa hundar som är på gränsen till svält och dom är täckta i sår. Katterna är det inte så mycket bättre för och alla släpps ut i tid och otid. Kastrering verkar inte vara någonting som folk får information om då dom skaffar varken katt eller hund och antalet lidande djur bara växer.

Då jag är ute på dagarna gör jag vad jag kan för de djuren jag möter men mitt hjärta går sönder varje gång. Jag och min make har länge pratat om att rädda åtminstone en av dessa utsatta varelser. Igår på julafton så gick min make ut en sväng på eftermiddagen för att hjälpa en gammal kollega. Då han kom hem ringde han på dörren. Ringa på dörren gör vi oftast på skämt så jag tänkte att jag skulle väl säkert få en Kadaif intryckt i ansiktet då jag öppnade dörren. Istället höll han i en kartong med något fuktigt och gult i. Jag blev fundersam och tittade bara frågande på honom. Sen så kröp en liten, smutsig, undernärd, rädd 3 månader gammal kattunge ut från hans jacka. Vissa av morrhåren hade någon eldat på och hon var så skygg.

Hon hade haft en ägare som inte tagit hand om henne alls och hon skulle bli övergiven. Hon har aldrig fått riktig kattmat utan det har bara slängts ut rester till henne. Lök, saltat kött, friterade potatisar och diverse andra rester dränkta i citron.

Min make talade med ägaren då han var ute och han fick ta med sig katten. Annars hade hon gått samma öde till mötes som så många andra olyckliga djur här.

Jag satt i hallen i nästan 10 minuter innan hon ens vågade titta fram. 5 minuter senare vågade hon gå fram till mig och snart satt hon i mitt knä och spann som om hon hade en Ferrarimotor. Efter en timma gick vi in till badrummet där jag tvättade bort den värsta smutsen. Vi gjorde i ordning vatten, bäddar och den mat vi hade hemma som hon skulle kunna äta(blev tyvärr bara lite kokta ägg och kokta köttbitar). Hon lämnade inte min sida under resten av dagen. Det var hjärtskärande att gå och lägga sig eftersom hon inte får sova i sovrummet innan vi har tagit henne till veterinären. Vi vaknade upp till några fina högar i kartongen min make hade tagit med sig som fått fungera som tillfällig kattlåda. Tack och lov hade vi redan kattsand hemma! Sen 2 stora pölar med diarré på golvet och båda mina jackor och min keps nerbajsade. Jag nästan knuffade ut min make genom dörren och sa att han ska fixa ordentlig mat åt henne på en gång. Min makes kusin äger en djuraffär bara en bit ifrån där vi bor och han fixade så vi fick ordentlig och näringsrik mat. Under tiden fick jag skura bajs(min make försökte men var på väg att spy Gapskrattar) och passade på att ge katten en ordentlig rengöring. Då hon kom hit var hon grå och svart. Nu är hon vit och svart, så smutsig var hon. Nu är hon ren, har fått ordentlig mat som innehåller näringen hon behöver och som inte innehåller någonting skadligt för henne.

Detta var den bästa julklappen jag någonsin hade kunnat få. Vetskapen om att denna underbara lilla varelse aldrig kommer att behöva svälta, frysa eller lida. Att veta att jag kommer att kunna förse henne med mat och vatten. Att hon kommer att få komma till veterinären och få allt hon behöver.

Min vackra lilla Athena

Anmäl
2016-12-25 12:21 #1 av: Carmarino

Underbar berättelse och jag förstår att Athena bara spinner hela tiden. Det måste vara som att komma till himmelriket för henne. Ser fram emot att få höra mer om henne, och se fler bilder. KramasHjärta

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-25 13:06 #2 av: Shqiponja

Hon är nästintill permanent bosatt i mitt knä

Anmäl
2016-12-25 13:30 #3 av: Carmarino

Det kan jag tänka mig. Efter att ha levt som hon gjorde så vill hon säkert se till att du inte kan flytta dig någonstans, och kanske få för dig att släppa ut henne igen. Hon vet ju inte ännu att hon har ett hem för resten av livet. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-25 15:58 #4 av: Shqiponja

Ut ska hon inte. Eller, ja, hon följer alltid efter mig ut på balkongen då jag röker. Försökte få hon att stanna inne första gången då jag hade misstankar om att elden, glöden och röken skulle skrämma henne. Eftersom hon hade avbrända morrhår och det syntes att dom bränts inom dom närmaste timmarna innan min make räddade henne. Men hon ska bestämt sitta på min axel då jag är ute och röker. Kommer göra en sele åt henne också så hon får följa med oss ut på söndagarna då min make och hans kusin far och fiskar. Så hon kan få vara ute i naturen och utforska men samtidigt vara i säkerhet i närheten av mig. Så förhoppningsvis lär hon sig snabbt att utomhus också är säkert och att hon aldrig kommer att lämnas åt sitt öde där ute. Hon kommer lära sig att jag aldrig är långt borta och finns där för att skydda henne mot alla faror. 

Jag ser verkligen fram emot att se henne växa i sig själv och bli en trygg katt. Det är ett sånt underbart privilegium att få se en liten söt kattunge få växa upp till en vacker och ståtlig vuxen-katt. Hoppas att vi får många år med henne!

Vi har även varit i kontakt med en veterinär nu. Vi har tid till veckan. Då kommer vi även att fixa papper så att om jag och min make någonsin bestämmer oss för att bosätta oss i Sverige så kommer hon följa med. Fast min make har även en sköldpadda som inte får föras in i Sverige. Så att flytta tillbaka känns inte riktigt rätt.

Anmäl
2016-12-26 11:45 #5 av: Shqiponja

Nu har vi varit hos veterinären. En full undersökning med vaccinering, 4 kurer för avmaskning, pass, specialmat så hon ska komma upp i en hälsosam vikt och en sele så hon kan följa med oss ut blev det. Allt detta gick på knappt 150 svenska kronor. Många tårar blev det dock för mig då min lilla älskling skrek då hon fick sprutorna. Hon försökte desperat att klättra upp i min famn och jag ville bara ta upp henne och springa därifrån. Men nu är det iallafall gjort och vi behöver inte tänka på det förrän det är dags för nästa vaccinering

Anmäl
2016-12-26 11:49 #6 av: Carmarino

Det är nästan alltid jobbigt att vara hos veterinären med sitt djur. Särskilt om det är ett djur som varit med om så mycket, och träffat så många elaka människor. Skönt för er att ha det överstökat för den här gången. Det är tydligt att du är tryggheten i hennes liv numera, och att du och din man är de enda hon litar på.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-26 12:03 #7 av: Shqiponja

Ja, har tidigare tagit djur till veterinären då jag bodde i Sverige för att ge sprutor och det var inte alls lika jobbigt. Hade en kanin bland annat som bestämde sig för att sluta dricka. Försökte med alla hemmaknep som jag kunde och frågade om hjälp på alla kaninforum här på iFokus. Ingenting fungerade och jag fick ta henne till veterinären för att ge henne sprutor med vätskeersättning. Hon var definitivt inte nöjd men det var inte i närheten lika hjärtskärande som att se Athena få sina sprutor. 

På väg hem så gick min make för att köpa cigg och Athena fick panik då han lämnade oss. Trots att han höll sig inom synhåll hela tiden. Jag hade satt mig ner utanför och hon satt i mitt knä och skakade. Tittade desperat efter honom medans hon trampade med framtassarna febrilt på mitt ben. Så fort han kom tillbaka så började hon gnugga sin haka mot hans hand och då vi kom hem följde hon oss båda som en svans. 

Jag förstår inte hur dom gamla ägarna tänkte. Hur kan man utsätta en liten oskyldig katt för så mycket lidande? 

Anmäl
2016-12-26 12:10 #8 av: Carmarino

Nej, det är otroligt vad människor kan vara grymma. Athena hade verkligen tur som kom till dig och din man. Hoppas du delar med dig av lite foton på sötnosen sedan också.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-26 12:42 #9 av: Shqiponja

Jo, mer bilder kommer framöver. Kommer dock att vänta tills såren runt munnen, nosen och öronen läkt mer. Som tur är så verkar hon inte ha några problem med tops så att tvätta såren med koksaltlösning går utan problem. Såren var även av någon mirakulös anledning inte infekterade då hon kom hem till oss så koksaltlösningen är bara för att vara på den säkra sidan. Hon tvättar även sig själv regelbundet nu vilket hon inte gjorde i början. 

Har även gjort några provisoriska leksaker åt henne men dom är inte av intresse alls. Då vi tar fram dom nosar hon bara på dom, går fram till våra ben och ställer sig på bakbenen för att vi ska lyfta upp henne och gosa. Ett klösträd med en boll på ett snöre kommer senare idag och förhoppningsvis kan det utlösa hennes intresse för att leka.

Samtidigt förstår jag att hon bara vill kela och gosa. Hon har aldrig blivit visad någon form av kärlek från människor under hela sitt liv. Har nu fått veta lite mer om hennes bakgrund:

Athena föddes i Grekland den 26 september det här året. Då hon var bara 3-4 veckor gammal togs hon ifrån sin mamma och kom hit till Albanien där hennes mardröm började. Hon har tyvärr fått utstå så mycket mer än vad jag redan har skrivit. Jag kommer inte att återge det dels för att det är så otroligt fruktansvärt och dels för att jag blir så förbannad att jag skakar då jag tänker på det. Jag skulle alltså inte kunna skriva det ens om jag hade velat dela med mig av hela hennes historia.

Med tårar sprutande ut mina ögon förklarade jag för min make att hade hon ens blivit utsatt för en tiondel av allt detta i Sverige hade ägaren blivit polisanmäld på direkten. Här i Albanien är det nästan ingen som ens reagerar. 

Nu är hon dock registrerad i mitt namn så att den gamla ägaren kan inte komma och kräva tillbaka Athena. Eftersom min make räddade henne så finns det inget bevis på att hon överläts till oss. Men nu är hon registrerad som min katt och ingen kommer någonsin att kunna ta henne ifrån mig och utsätta henne för lidande igen

Anmäl
2016-12-26 13:06 #10 av: Carmarino

Åh så skönt att höra! Athena har verkligen haft tur som hittade hem till er. Kramas

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-26 13:17 #11 av: Shqiponja

Ska se om denna bilden fungerar att ladda upp. Balkongen är inte kattsäkrad än så hon får vara i sele på balkongen nu då jag går ut där.

Anmäl
2016-12-26 13:18 #12 av: Shqiponja

Bilden verkar inte gå att ladda upp. Strömmen har gått i hela staden och jag kan inte använda datorn för att ladda upp bilder

Anmäl
2016-12-26 13:33 #13 av: Carmarino

Oj, vad liten hon ser ut. Fast med tanke på hur hon haft det så är det inte så konstigt. Och så är hon ju bara tre månader gammal - idag faktiskt. Grattis! HjärtaBlomma

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-26 15:09 #14 av: Shqiponja

Ja, stor är hon ju inte, men jag blev faktiskt överlycklig då jag kände på hennes lilla mage idag och istället för skinn och ben så kändes det faktiskt att hon hade fått i sig mat. Hon tackar så mycket för gratulationerna Glad

Hon började faktiskt att busa lite nu efter att hon hade legat i mitt knä och sovit under strömavbrottet. Så jag hoppas att leksakerna och klösträdet som kommer senare under dagen blir en fin present till henne

Anmäl
2016-12-26 15:13 #15 av: Carmarino

Hon är ju inte så gammal så hon vänjer sig säkert snart. När hon väl insett att hon har ett hem, och får mat och gos regelbundet, så kommer hon att bli säkrare och säkrare. Då kommer det säkerligen att bli full fart på henne också. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-26 15:16 #16 av: Shqiponja

Ja, ska bli härligt att se när hon börjar få "ryck" och springer runt som en pil genom hela lägenheten och hoppar och busar Kär

Anmäl
2016-12-26 20:07 #17 av: Shqiponja

Det känns som att mitt hjärta kommer att brista nu. Veterinären skickade med ett "saneringsbad" som vi skulle ge Athena. För att få bort eventuell ohyra som kunde ha bosatt sig i pälsen. Har redan märkt att Athena inte gillar bad(precis som dom flesta katter) och hon blev nästan panikslagen då hon badades i det grumliga vattnet. Då badet var klart började hon ge ifrån sig dom mest hjärtskärande skriken. Det var uppenbart att hon hade ont. Hon ville knappt röra sig och då hon väl kom fram till mig försökte hon klättra upp i mitt knä, för att sedan bita mig i benet.

Då jag tog upp henne för att torka henne så såg jag 5 små kryp desperat försöka hitta någonstans att ta vägen. Jag plockade genast bort dom och Athena låg och skakade i min famn. Dessa har alltså bitit henne då hon badades och detta orsakade extrem smärta för henne. Alla tyger och bäddar hon har haft är nu i tvättmaskinen för att rengöras ordentligt och Athena sitter bara på badrumsgolvet och vill inte ens äta. Jag har inte heller klarat av att äta, inte sedan frukosten innan vi tog henne till veterinären. Jag tål inte att se min lilla älskling lida så här

Anmäl
2016-12-26 20:43 #18 av: Pia-69

Om inte badet hjälper mot krypen så kanske du kan prova en luskam el. liknande och kamma igenom pälsen och plocka bort krypen manuellt? Eftersom hon uppenbarligen upplevde badet traumatiskt....
Hoppas det går bra för din kisse, fint av dig att ta dig an en katt i nöd! Lycka till! 😊😻😻

Cats are like Potato Chips, You can't just have one!
Anmäl
2016-12-26 21:40 #19 av: Shqiponja

Kommer kontakta en släkting i Sverige och be att få Frontline och en luskam hitskickat. Vill verkligen inte utsätta Athena för ett bad igen!

Anmäl
2016-12-31 12:15 #20 av: Shqiponja

Så, idag har Athena varit hos oss i en vecka.

Hon är nu inte längre undernärd och nästintill alla såren har läkt. Hon har även nu de sista dagarna börjat känna sig mer säker i sig själv och har börjat trotsa oss lite. Let the games begin! Min make är väl inte så vidare förtjust i det men jag tycker att det är underbart. Hon är ju trots allt en katt och har därför en väldigt stark egen vilja. Hon har även börjat att busa lite smått vilket jag gör allt jag kan för att uppmuntra varje gång jag ser det. Men framför allt så är hon fortfarande en gos-maskin.

Efter idag kommer min make att få några dagar ledigt så vi funderar på att ta och göra en dagsutflykt någonstans. Blir det av så ska jag försöka komma ihåg att ta med mig kameran så jag kan fotografera Athena ute i det vackra landskapet här i Albanien och visa er.

Blötfodret vi köpte hos veterinären är nu slut och jag lyckades hitta ett väldigt fint blötfoder från Italien på snabbköpet som precis öppnat 10 meter från där vi bor. Det finns tyvärr ändå lite majs i det men förutom det så är det bara animaliskt fett och kött. Har delat upp det i små portionsbitar(fryst in) och kommer imorgon att sakta börja vänja henne vid det(kommer dela upp en portionsbit i 5 bitar och blanda med torrfodret för att inte chockera magen). Samma pris som veterinärfodret men räcker i en månad istället för en vecka.

Vi har även valt att stanna hemma inatt för att vara med Athena då vi inte vet hur hon reagerar på smällarna från fyrverkerier. Vi kommer sitta med henne i hennes rum där hon har många möjligheter att klättra och gömma sig. 

Vi vill alla önska er underbara människor och katter ett gott slut och gott nytt år! 

Anmäl
2016-12-31 12:25 #21 av: Carmarino

Önskar dig och din familj ett Gott Nytt År! Hoppas vi får höra mer om Athena under 2017.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-31 14:07 #22 av: Pia-69

Gott Nytt År till Athena och din familj! Det värmer i hjärtat att läsa om hur ni tar hand om lilla Athena!! Stor Kram till er!😻😻❤

Cats are like Potato Chips, You can't just have one!
Anmäl
2016-12-31 14:32 #23 av: burmamys

Önskar Athena med familj ett riktigt gott, tryggt, och lekfullt 2017! 😊🎉🎆❤

Anmäl
2016-12-31 17:14 #24 av: Aleya

Gott nytt år på er. Jag blir så glad då jag läser detta då även jag räddat två katter från gatan (fast i Sverige) men det verkar helt klart som att folk är råare med djur där nere. Bränna en katt?
Kan du ge mig en tur och retur ner dit så ska jag visa gubben hur det är att bli bränd och inte kunna fly. 😠(ursäkta min ilska men jag HATAR folk som ger sig på djur, och skulle ärligt med gott samvete ge igen med samma mynt)

Tur att hon har er. Hon kommer bli en trygg och underbar kisse.
Kram på er. ☺

Och vill du läsa om mina räddningar så kan du kolla här: http://katter.ifokus.se/discussions/5803a26a8e0e746b86000b4b-katter-som-flyttar-in-mina-historier?participating-1

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-01-09 19:00 #25 av: Shqiponja

Athena har nu fått bort dom flesta sårskorporna och pälsen börjar växa tillbaka. Vi har börjat utöka hennes revir så hon ska kunna vara trygg i hela lägenheten i framtiden. Mjölktänderna har nu börjat tappas och det kliar mycket i främre delen av käkarna där dom permanenta tänderna sakta börjar kika fram. Hon är väldigt duktig och låter mig inspektera hennes tänder utan några problem alls. Vi jobbar mycket just nu med att se till att hon får rätt fysisk och mental träning så hon ska kunna må så bra som möjligt

Anmäl
2017-01-09 19:14 #26 av: Aleya

#25 lilla söta flickan. Hon har en helt annan glans i ögonen.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-01-13 16:24 #27 av: Shqiponja

Ja! Hon är så underbar! Hon är så lekfull nu. Det är så underbart att se henne springa runt och busa. Hennes mage är helt bra och lagom rund. Hon älskar att göra konster. Hon har nu full tillit för min make och vänder sig till honom lika mycket som till mig. Det är så underbart att se! Men bäst är våra mysstunder. Då vi alla 3 gosar tillsammans

Anmäl
2017-01-13 16:27 #28 av: Carmarino

#27 Har du inga bilder på henne när hon busar? Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-01-13 18:18 #29 av: Shqiponja

Inga än, ska försöka ta några ☺

Anmäl
2017-01-14 17:00 #30 av: burmamys

Underbar läsning! Ser också fram emot fler bilder.Glad

Anmäl
2017-01-20 12:02 #31 av: Shqiponja

Här kommer lite bilder från en av Athenas luncher. Kvalitén är inte så bra dock Lipar

Anmäl
2017-01-20 12:23 #32 av: Shqiponja

Vill även dela med mig om någonting som min make berättade för mig.

För någon dag sedan då han var ute och jobbade så mötte han den som han räddat Athena ifrån. Min make gav avskummet en rejäl utskällning! Både för att han tagit Athena från sin mamma flera veckor för tidigt och för det han utsatt henne för efteråt. 

Min lilla älskling är så fantastisk! Hon har inte ens varit med oss i en månad och hon har redan börjat växa till sig både fysiskt och psykiskt. Hon börjar se mer ut som en(snart) 4 månader gammal kattunge och det enda som utåt sett påminner om vad hon har varit med om är dom fläckarna där pälsen börjat växa tillbaka men fortfarande är mycket kortare än resten. Men det är full fart och bus konstant för henne nu. Hon ska följa med överallt och även mina toabesök fylls av skratt eftersom hon följer med och leker med pappersrullen.

Igår och i förrgår var hon dock mycket lugnare. Jag var otroligt sjuk och hon satt och tvättade mig hela tiden. Då jag hämtades för att akut åka in till sjukhuset natten till idag så stod hon bara och skrek efter mig då jag lämnade lägenheten. Direkt jag kom hem flög hon på mig och ville inte ens gå ner för att äta. Börjar fundera på om hon egentligen är en hund Gapskrattar

Anmäl
2017-01-20 12:58 #33 av: Carmarino

#32 Hoppas du är bättre idag.

Klart att Athena vill ta hand om dig när du mår dåligt - du tog ju hand om henne när hon var dålig. Kramas

Bra gjort av din man att skälla ut mannen. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-08 13:04 #34 av: Shqiponja

Här kommer en liten bildbomb. Skaffat en ny kamera och Athena är självklart favoritmotivet att fotografera. Har haft fullt upp mer att fixa inne i badrummet som är hennes nya favoritrum. Hon älskar att balansera på badkarskanten Glad

Väntar fortfarande på att pälsen uppe på nosen ska börja växa tillbaka, huden hade blivit inflammerad så vi har varit hos veterinären och fått en salva för att behandla den.

Gosa och sova vid min hals och i mitt knä är fortfarande på hennes topplista över favoritsaker.

1 vecka kvar till sista vaccineringen också. Sen ska vi byta veterinär då den vi var hos försökte lura i oss att köpa något skitfoder. 14% animaliskt, resten spannmål. I helvete heller! Vi vill även ha en veterinär som kan utföra en hysterektomi då Athena blir könsmogen.

Hon växer så det knakar och vi har varit runt hela stan för att hitta en ny sele då mellandelen blivit på tok för kort. Fanns ingenstans. Dom hade bara 1 storlek för katt och sedan var det hundselar. Minsta var för mellanspetsar av dom, på tok för stort för Athena. Eftersom halsdelen och delen som går runt rygg/mage var justerbara och går att använda även fast hon växer så gav jag mig ut på jakt för ett material för en ny mellandel. Hittade ett mjukt men väldigt slitstarkt material och tillbringade en hel dag med att sy om selen. Det är även väldigt lätt att byta ut så när hon växt ur den här mellandelen så är det bara att byta till en längre.

Jag är så otroligt lycklig att jag fått privilegiet att ta hand om denna underbara varelse! Det gör fortfarande så otroligt ont i hela min själ att veta vad hon fått utstå innan min make räddade henne. Om någon någonsin uppfinner en tidsmaskin så lovar jag att resa tillbaka i tiden, fara till Grekland, stoppa Athenas förra ägare från att ta henne ifrån sin mamma alldeles för tidigt, vänta tills hon blir 12-14 veckor och sedan ta med henne hem så hon skulle få slippa mardrömmen hon gått igenom

Anmäl
2017-02-08 13:35 #35 av: Carmarino

Hon är verkligen en liten sötnos.

Vi hade en gång en katt som också togs ifrån mamman vid väldigt ung ålder (ca 5 veckor). Hon blev aldrig större än en halvvuxen katt, men hon blev 17 år trots sin dåliga start i livet. Precis som Athena var hon väldigt omhändertagande. En gång när jag hade tvättat håret så började hon frenetiskt försöka slicka det torrt. Så gör kattmamman ju med sina ungar för att de inte ska bli nerkylda, så hon tyckte förmodligen att hon behövde hjälpa mig.

En annan katt vi fick ta hand om var inte heller merän kanske 6-7 veckor gammal, men hon växte till sig och blev en rätt stor katt. Minns inte hur gammal hon blev, men har för mig att det var 15-16 år i alla fall. Så även om  Athena fortfarande är liten, så kan hon mycket väl bli en stor katt så småningom.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-08 14:04 #36 av: Shqiponja

Hoppas verkligen att hon växer till sig ordentligt. Finns ju ingenting som är mer elegant än en vuxen honkatt :)

Anmäl
2017-02-11 14:28 #37 av: Shqiponja

Hmm... jag tror bestämt att Athena tänker satsa på en karriär som vaktmästare 😂

Vi köpte en ny toasits igår och nu passade jag på att byta ut den. Självklart skulle Athena hjälpa till att skruva lös den gamla och fast den nya

Anmäl
2017-02-11 14:50 #38 av: Carmarino

Hon vill verkligen försäkra er om att hon är oumbärlig, och att ni inte klarar er utan henne. Fast hon lär sig nog så småningom att det är hon ändå, utan att hon behöver hjälpa till med diverse vaktmästarsysslor.Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-11 17:52 #39 av: Shqiponja

Oumbärlig är hon verkligen. Även fast hon bara funnits i mitt liv mindre än 2 månader så kan jag knappt minnas hur livet var utan henne. Hon är min ögonsten. Älskar våra små "samtal" som vi har då hon jamar och jag svarar genom att härma henne. Ibland är vi så inne i det att vi inte märker att min man kommit hem från jobbet. Hon ska följa med överallt och går jag på toa utan henne är det ett konstant jamande utanför dörren. Då jag öppnar dörren ska hon ju självklart hjälpa till så hon kommer fram till mig fortare. Jag vet inte vad jag skulle göra utan henne

Anmäl
2017-02-11 17:56 #40 av: Carmarino

Man vänjer sig fort vid de små raringarna.GladFörstår att hon är jättelycklig över att ha hittat ett riktigt hem, efter allt det elände hon varit med om i sitt korta liv. Så det är klart att hon inte vill släppa dig ur sikte.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-11 18:09 #41 av: Shqiponja

Mys-pys just nu :)

Anmäl
2017-02-11 18:10 #42 av: Carmarino

Lilla sötnosen. HjärtaGlad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-12 13:40 #43 av: burmamys

Underbar läsning om hur du engagerar dig för lilla Athena, syr till hennes sele och är noga med veterinären! Det märks ju hur fint hon trivs och hur starkt hon fäster sig vid er. Härligt!Hjärta

Anmäl
2017-02-14 10:16 #44 av: Shqiponja

Okej, vi fick oss en rejäl överraskning igår.

Vi for och träffade en ny veterinär för att undersöka en fläck jag upptäckt på svansen. Vi var där i över en timme och det blev en grundlig undersökning. Någonting som jag blev extra glad över var då veterinären sa att hon ville att vi skulle komma in för att operera bort livmodern efter Athenas första löpning så att det inte skulle finnas någon risk att hon får kattungar som kan bidra till det stora antalet hemlösa djur här. Veterinären vart helt chockad då jag sa att det hade jag redan sagt sedan första dagen Athena kom hem till oss. Kunskap om djurens bästa är verkligen inte stor här. Det blev många undersökningar och det visade sig att trots att Athena fått "sanering" tidigare hade hon fortfarande små loppor kvar. Jag sa att jag vägrade utsätta min lilla bebis för traumat förra badet gav henne och att vi i så fall måste få en annan behandling. Veterinären gick i taket då hon hörde vilken behandling den förra veterinären hade gett oss för Athena. Hon tar fram en kartong med droppar som är liknande Frontline men som kan döda fler typer av ohyra. Vi droppar det och inom några sekunder kryper döende loppor fram. Vi undersöker dom tillsammans i mikroskop och hon förklarar vad varje specifik ohyra gör mot katten. 

Nästan en timme har gått och jag hade inte tagit min medicin på morgonen. ADHD hjärnan snurrade runt för fullt och jag gick ut för att ta en cigg. Då jag kommer tillbaka in tittar min make väldigt konstigt på mig. Han säger att dom har nyheter. Jag förbereder mig på det värsta. Dom har hittat någonting fel och Athena är sjuk och går inte att rädda. Sen hör jag honom säga "Our cat is a he!"
Jag står där helt stilla och tittar på min make. Förberedd på det värsta hade jag inte riktigt förstått vad han sa. Jag vänder mig om till veterinären som säger att Athena är en hane. Veterinären hade kollat och testiklarna hade börjat komma ner. Dom tittar alla spänt på mig för att se min reaktion och veterinären bröt ihop an skratt då det enda jag sa var "Well, that makes the kastration more easy". Dom trodde att jag skulle gå i taket då jag fick veta att Athena inte var en hona. Den enda reaktionen dom fick var en axelryckning och en kommentar om att kastreringen kommer att bli mycket enklare då det är en hane Gapskrattar

För mig spelar det absolut ingen roll. Varför jag ville ha en honkatt från början var för att hankatter vanligtvis inte tycker om mig av någon anledning. Men det är ju inget problem i det här fallet.

Så, Athena är nu inte längre Athena. Vi har döpt om honom till Yoda

Anmäl
2017-02-14 11:07 #45 av: Carmarino

Så underbart att ni äntligen har hittat en veterinär som verkligen förstår sig på djur. HjärtaKramas

Hade nästan samma problem som du när jag fick min ena katt, fast tvärtom. Bägge mina katter är födda utomhus, men de har haft vänliga människor som matat dem och pysslat om dem så gott de gick. (De var ju inte direkt handtama.) Fick veta att den jag fick först var en hane, som de döpt till Sigge.

När det så var dags att kastrera Sigge så meddelade veterinären att det alls icke var en Sigge, utan Sigge var en hona. Hade förvisso haft mina misstankar, så det kom inte som en total chock, men det blev ju en helt annan operation vid kastreringen. Nåväl, hon blev kastrerad, och sedan kom det svåraste - att hitta ett nytt namn till henne.

Hon var en typisk Sigge, så jag funderade på att låta henne ha kvar det namnet, men till slut - efter många namnbyten - så hamnade vi på Sanna. Hon är nämligen väldigt lik en katt jag hade tidigare, som hette Sandra. Ville inte att de skulle ha samma namn, så därför blev det Sanna.

Tycker ni har hittat ett bra namn. Yoda var ju väldigt vis, men också lekfull, och han blev mycket gammal. Hoppas det blir samma för er Yoda.

Vis är han ju tydligen redan, som låtsades vara en hona. För hade du vetat att det varit en han så kanske du hade agerat annorlunda mot honom, och trott att han inte kunde acceptera dig. Nu trodde du att det var en hona och förutsatte därför att det skulle gå bra. Så det är visst en riktig liten lurifax ni har fått. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-14 16:14 #46 av: Shqiponja

Haha, ja. Dock hade vi tänkt att ta en hane först, som köptes av en familj som efter någon dag bara blivit less. Så jag var öppen till idén av att ha en hankatt. Någon annan hann dock först till den lilla kattungen och i slutändan blev det ju en perfekt matchning med mig och lilla Yoda. Det enda jag hade gjort annorlunda om jag vetat om från början att det var en hane var att jobba extra mycket för att skapa ett starkt band. Nu fick vi ju det ändå :)

Namnet var ju lite knepigare. Namnet Athena hade ju bara ploppat upp i min skalle då vi satt och myste första kvällen. Namnet Yoda tog längre tid att få fram. Jag är dels smått besatt av Star Wars sedan jag var väldigt liten och har ett porträtt av Yoda intatuerat på mitt ena benet med citatet: "You must unlearn what you have learned"
För mig har det citatet en stor betydelse då det är mottot jag antog i min kamp mot min C-PTSD. Jag måste lära om mig själv att alla människor inte är ute efter att misshandla mig och utsätta mig för övergrepp. Precis som vi håller på att lära vår lilla älskling att alla människor vill inte bränna honom, sparka honom och rycka bort hans päls. Det enda vi vill är att han ska få busa och gosa hela dagarna och få bra mat. Vi vill att han ska lära sig att han kommer enbart att bli bemött med kärlek och värme från den sekunden han kom hem till oss och varje sekund som är kvar tills han korsar rengbågsbron. Förhoppningsvis är det många långa år kvar tills den dagen kommer

Anmäl
2017-02-14 16:34 #47 av: Carmarino

Jag är övertygad om att Yoda redan vet att hos er är det rena katthimlen på jorden.

Tittade lite på namnet Athena, och hon var ju vishetens och krigets gudinna. På ett sätt kan man nog säga att Yoda var vishetens och krigets gud, eftersom han både var vis och duktig i strid. Citat från Wikipedia: "Han ansågs vara en av de visaste och mäktigaste av alla jediriddare." Han var ju inte heller särskilt stor, så om er Yoda inte växer så mycket, är han verkligen en riktig Yoda. Glad

I Sverige finns det faktiskt en kille som har Athena som tilltalsnamn, och en person som har Athena som efternamn. Så jag tycker att Yoda Athena är ett bra namn på er lille kille. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-21 13:17 #48 av: Carmarino

Hur har det gått med Yoda/Athena?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-21 15:36 #49 av: Shqiponja

Det går väldigt bra, han ligger och sover här i mitt knä för tillfället. Just nu väntar vi bara på en tid för kastrering

Anmäl
2017-03-21 15:58 #50 av: Carmarino

Inga nya foton sedan sist? Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-24 01:28 #51 av: Shqiponja

Kastrering blir om 1,5 månad. Han har blivit dubbelt så stor nu under de 3 månaderna han har varit hos oss. Full fart och bus hela tiden :)

Anmäl
2017-03-24 01:30 #52 av: Shqiponja

Vet inte vad jag skulle göra utan honom

Anmäl
2017-03-24 10:09 #53 av: Carmarino

Han är verkligen en liten charmknutte. Hjärta

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-24 11:27 #54 av: Shqiponja

Ohja, min lilla ögonsten

Anmäl
2017-03-25 17:40 #55 av: Shqiponja

Dagens lekstund med nya leksaker

Anmäl
2017-03-25 17:51 #56 av: Carmarino

Det syns att han börjar bli tonåring nu. Värsta "slyngelåldern". Skrattar

Du får ge honom en stor grattiskram på halvårsdagen imorgon, från mig och mina två flickor (tanter snarare, för de är snart 7 år gamla).

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-27 10:40 #57 av: Shqiponja

Det blev massor av kramar och pussar, lite grädde också från resterna av min födelsedagstårta. Han har smått börjat driva min man till vansinne, springer runt som en galning och försöker skapa så mycket oljud som möjligt. Min man brukar då fånga upp honom och sätta honom i knät. Direkt han blir fri så flyger han över till mig och "söker skydd", egentligen så använder han bara mig som bas för att attackera min mans tröja 😂 Sen ligger han självklart stilla och ser så oskyldig ut som möjligt, för "mamma" kommer ju att skydda honom från straffet att gå och lugna ner sig i lekrummet. Han vet exakt hur han ska göra för att få sin vilja igenom, samtidigt som han vet att det inte är någon idé att testa mig. Han försöker ibland men ger snabbt upp då han inser att det inte är någon idé.

Det ska dock bli spännande att se vad som händer den här veckan. Min svåger blev nekad uppehållstillstånd i Grekland så han kommer hem igen. Yoda kommer alltså att få en ny person att testa gränser med. Jag ser nästan fram emot att få reda på vilka hyss han kommer hitta på. Kanske låter konstigt att jag njuter så mycket av att Yoda trotsar, men för mig är det ett bevis på att han utvecklas som han ska trots den fysiska och psykiska tortyren som han spenderat halva sitt liv i. Dessutom, oavsett vad han hittar på för hyss så kommer han alltid till mig i slutändan och ska gosa tills han somnar. Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar honom! Min man har även börjat säga att han är så glad att han räddade Yoda, för att trots att han driver honom till vansinne ibland, så kan han inte tänka sig hur livet skulle vara utan honom

Anmäl
2017-03-27 10:55 #58 av: Carmarino

Det låter som om Yoda klarat sig väldigt bra genom traumat under hans första månader i livet. Han låter som en helt vanlig liten kattkille i "värsta slyngelåldern". Förstår att du njuter av buset. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-28 00:54 #59 av: Shqiponja

Ja, och trots att han är i värsta tonårsfasen nu så har han varit helt lugn under eftermiddagen/kvällen. Fick ett rejält skov i min EDS idag och låg orörlig i sängen i fler timmar. Yoda la sig ner i sin säng och har tagit det lugnt sedan dess. Men han lekte lite clown då jag tog mig till badkaret för ett skollhett bad. Han sprang runt kanten på badkaret hela tiden och försökte "fiska upp" mig. Fick mig ett gott skratt. Men annars har han varit lugn hela tiden sedan värken satte igång

Anmäl
2017-03-28 10:56 #60 av: Carmarino

Katter är kloka djur. De känner på sig när man mår dåligt och då brukar de "hjälpa till" så gott de kan, med det som de tycker passar bäst just då.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-28 12:39 #61 av: Shqiponja

Ja, väldigt underskattade djur. Måste erkänna att jag själv inte förväntade mig det beteendet från honom. Nog visste jag att han skulle vara lite lugnare mot mig då jag var dålig. Men inte ens då min man kommit hem var det några hyss.

Anmäl
2017-03-28 16:06 #62 av: Carmarino

Du tar hand om honom och han tar hand om dig. Så enkelt är det. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-04 22:40 #63 av: Tarotstollan

Så gullig han är!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2017-04-05 00:00 #64 av: Shqiponja

Det har blivit lite konflikter nu här hemma. Min svåger har samma snedvridna synsätt på djur som många andra har här. Jag har försökt förklara för honom att jag kommer att fortsätta att behandla Yoda efter "svensk" standard. Han skrämde rent av Yoda idag och sa åt mig att låta katten vara då jag försökte lugna ner Yoda. Jag har gjort det kristallklart för honom att jag kommer inte att tillåta det beteendet, jag kommer alltid att försvara Yoda oavsett vad. Jag hoppas att min svåger ändrar sig, annars måste antingen han eller jag och Yoda flytta

Anmäl
2017-04-05 00:08 #65 av: Tarotstollan

Bra, stå på dig!Tummen uppBlomma Det är så man lär ut att djur är medkännande varelser och att de skall behandlas väl!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2017-04-05 12:10 #66 av: Carmarino

Bra att du säger ifrån. Din man verkar ju ha sunda åsikter om katter. Kan inte han också ta i på skarpen med svågern så att han fattar vad som gäller hos er?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-06 11:57 #67 av: Shqiponja

Vi tog en lång diskussion igår alla 4(Yoda var självklart också med för att visa hur underbar han är).

Jag började med att förklara för svågern att jag förstår att han har blivit uppfostrad med ett helt annat synsätt på hur djur ska behandlas. Att jag vet att det inte går att tvärvända hans åsikter på en dag. Men jag har blivit uppfostrad till att se djuren som en familjemedlem. Dessutom är Yoda tekniskt sett min katt, så jag bestämmer hur han ska bli behandlad. Min make frågade vad som var orsaken till denna diskussionen. 1 timme innan han kom hem hade min svåger sagt att hav tänkte kasta ut Yoda, varpå jag påpekade att försvinner Yoda så försvinner jag också. Då vi berättade detta för min make gick han i taket. Vad han sa vet jag inte eftersom han skrek på en blandning av albanska och grekiska, men svågern såg ut att vara på väg att få en hjärtinfarkt.

Min make hade också svårt för Yoda i början, men bestämde sig för att ändra sig då han visste hur mycket jag älskar Yoda. Från att dom första dagarna inte ens kunnat låta Yoda tvätta honom till att sitta med ansiktet nedborrat i Yoda's päls och bara gosa. Han var även den första att kalla sig själv "Daddy" och mig "Mommy" då han pratade med Yoda. Så jag kan bara tänka mig vad han skrek till sin bror. Några ord kände jag dock igen från då vi sitter och spelar, det blir många svordomar på alla möjliga språk och många av dom skrek han åt sin bror.

Vi sa att i gamla Egypten var katter gudar, så Yoda ska då åtminstone bli behandlad som en

Anmäl
2017-04-06 12:01 #68 av: Carmarino

Så bra att din make står helt på din sida. Tror inte det kommer att bli några problem med svågern och Yoda i framtiden. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-19 10:46 #69 av: Shqiponja

Någon är väldigt vaktande när det kommer till det nya tyget ☺

Anmäl
2017-04-19 10:48 #70 av: Carmarino

Han tycker väl att färgerna inte passar ihop med hans päls. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-19 19:23 #71 av: Shqiponja

Eller så ville han inte stå ut med att få en ny sele sydd 😂 han har växt ur 3 selar än så länge

Anmäl
2017-04-19 19:24 #72 av: Shqiponja

Senaste jag gjorde var från 2 stycken fickor från ett par gamla byxor

Anmäl
2017-04-20 13:33 #73 av: Carmarino

Så roligt att han växer ordentligt. Då kanske han blir en riktigt stor katt så småningom. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-05 13:28 #74 av: Shqiponja

Så, efter en turbulent tid har det börjat lugna ner sig här för oss. Jag fick nog och exploderade, så svågern har flyttat ut efter att han nästan fått näsan knäckt och en glasskål i huvudet. Han har nog lärt sig sin läxa, jävlas med min katt och jag kommer att slita dig i stycken. Sedan han for har det varit så underbart att se Yoda. Han far runt som en virvelvind i hela lägenheten, hoppar upp på soffan för att en halv sekund senare hoppa ner och flyga upp på en köksstol. Sedan direkt hoppa ner igen och flyga upp i min famn för att gosa och sedan helt plötsligt få ett nytt ryck och hoppa upp på min axel och försöka fånga mitt hår. Yoda har äntligen fått tillbaka vardagsrummet/köket efter att svågern gjort så Yoda förlorade den delen av sitt revir. Jag och Yoda har senaste tiden varit förpassade till hallen och sovrummet vilket inte är nog med yta för att Yoda ska kunna röra sig och känna sig fri.

Tyvärr nåddes jag av dåliga nyheter från Sverige igår att "min" hund som jag fått ta hand om sedan hon var 1 vecka gammal(moster har uppfödning och jag har under många tillfällen bott där) tyvärr har fått somna in. Yoda försökte trösta mig men blev less på alla kramar och tog chansenatt fly till sin "lämna mig ifred" hörna då maken kom hem en sväng från jobbet. Jag som sett fram emot att en dag få ha både hunden och Yoda i min familj. Vi haderedan förlorat våran sköldpadda så det blev ett väldigt hårt slag för mig. Lilla Yoda(som inte är så liten längre) är den enda 4-benta bäbisen jag har kvar nu

Anmäl
2017-05-05 13:29 #75 av: Shqiponja

Anmäl
2017-05-05 13:39 #76 av: Carmarino

Så tråkigt med hunden. Tur att du i alla fall har Yoda kvar, och att han sluppit svågern nu. Hoppas att svågern håller sig borta i fortsättningen också. Han känner nog att han inte är välkommen längre. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-22 18:45 #77 av: Shqiponja

Så, nu i övermorgon klockan 09.30 är det dags. Maken får nästan tårar i ögonen varje gång han tänker på det, men jag har varit stenhård. Dags för kastrering! Vi fick vänta lite längre då veterinären haft fullt upp men det är det värt. Skulle aldrig kunna tänka mig att låta någon annan utföra operationen bara för att få det gjort så fort som möjligt. Vi införskaffade en "transportbur" för lite mer än en vecka sedan och har låtit Yoda vänja sig vid den. Han har en väldigt positivt inställning till den och vi har även tagit små promenader här hemma medan Yoda är i buren. Egentligen är det en liten tvättkorg, men den är perfekt för Yoda. Nu slipper vi ta taxi varje gång vi far till veterinären

Anmäl
2017-05-23 05:05 #78 av: Carmarino

Lycka till. :-)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-23 11:45 #79 av: Shqiponja

Börjar känna separationsångest redan nu. Sedan han kom hit för 5 månader sedan har vi inte varit ifrån varandra mer än några timmar... längsta var nog då jag låg inne på sjukhuset. Nu kommer vi vara ifrån varandra nästan en hel dag! Hur ska jag klara mig utan att ha min lilla bebis att busa med imorgon? Var och varannan minut gör han något tokigt som får mig att vika mig dubbel av skratt och rulla runt på golvet. Nu blir jag utan det en hel dag!

Anmäl
2017-05-23 12:22 #80 av: Carmarino

Han kommer nog att ta igen det dubbelt när han återhämtat sig från kastreringen, så då lär du få både bus och kel i rikliga mängder. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-24 10:34 #81 av: Shqiponja

Sitter hos veterinären nu. På grund av Yoda's bakgrund och vårat band ville hon att jag skulle stanna. Så jag hjälpte till att förbereda inför operationen och höll honom tills narkosen fått honom att somna. Veterinären vill att jag ska vara här då han vaknar upp så han inte får panik och får några problem. Är så lättad att jag inte behöver vara ifrån honom

Anmäl
2017-05-24 10:36 #82 av: Carmarino

Vilken bra veterinär du har hittat! Det är precis så det ska vara.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-24 12:43 #83 av: Shqiponja

Får se om bilden kommer med. Men här ligger han iallafall på uppvaket

Anmäl
2017-05-24 13:30 #84 av: Carmarino

Lilla sötnosen. Tur att du är där hos honom, så att han inte vaknar upp med bara främmande människor.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-24 13:36 #85 av: Shqiponja

Vi fick komma hem väldigt fort då operationen gick så bra och veterinären tyckte det vore bättre för honom att få vara hemma. Sen så vet hon också att jag klarar av att hålla observationen. Vi ligger och myser i hallen nu

Anmäl
2017-05-24 13:44 #86 av: Carmarino

Härligt. Ser fram emot fler bilder när han börjar "bli sig själv" igen och busar runt som vanligt. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-24 14:26 #87 av: Tarotstollan

Vilken bra veterinär du fått tag i, så borde det vara överallt!Tummen upp
Önskar all bättring till pälsklingen!Hjärta

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2017-05-25 05:19 #88 av: Shqiponja

Oj vad Yoda sov igår! Han spenderade resten av dagen fram till 9-10 tiden på kvällen sovandes på min arm, mage, bröstkorg och mina ben. Varje gång vi försökte flytta över honom till min man började han kräla sig tillbaka till mig. Jag lyckades bara gå på toa 1 gång! Han var så mammig så det var inte sant. När han började vara mer vaken på kvällen fick han lite blötmat som jag mosat och blandat ut med lite vatten. Det gick ner sakta men säkert och när vi såg att han var helt okej kunde vi lägga oss och sova. Blev ju inte mycket sömn för mig då jag steg upp för några timmar sedan för att kolla till Yoda. Han är pigg och undrar varför vi inte spelar "fotboll" eller leker med hans nya gosedjur. Han är ju bara för perfekt

Anmäl
2017-05-25 05:38 #89 av: Tarotstollan

Så skönt att han återhämtat sig så bra!Tummen upp

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2017-05-25 12:45 #90 av: Carmarino

Härligt att höra att han har hämtat sig från strapatserna. Fick han några förhållningsorder av veterinären? Har för mig att man helst inte ska låta dem leka för våldsamt innan såret är läkt, men det är ju inte alltid så lätt att hindra dem. Skrattar

Det var säkert jätteskönt för honom att ha dig som "liggunderlag", så att han kunde känna sig trygg. Det gjorde säkert sitt till att återhämtningen gick så bra. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-25 14:22 #91 av: Shqiponja

Vi har tagit bort hans hyllor och dom flesta leksakerna, han har nu bara klösträd och 2 gosedjur. Så han kan leka lite men ta det lugnt. Han kommer få tillbaka allt efter vi har tagit bort stygnen och sett till att allt läkt som det ska. Han får även bara äta mosat blötfoder blandat med vatten nu i några dagar, detta för att se till att han får i sig ordentligt med vätska. Sen så tar det mindre energi från honom att äta/dricka den maten så kroppen kan fokusera på att läka istället för att tugga och bryta ner torrfoder. Självklart har jag förberett mig och köpt in det finaste blötfodret från Italien. Yoda älskar det och får det vanligtvis bara 1-2 gånger i veckan. Nu får han det till varje måltid. Han är så söt när han byter ner med huvudet i skålen, slickar i sig lite mat, tittar upp på mig och slickar sig runt munnen och ger ifrån sig en nöjd mjauning och fortsätter äta

Anmäl
2017-05-25 14:40 #92 av: Carmarino

Kan inte låta bli att le. När min förra katt var ensam kvar och började bli gammal började jag köpa lite "finare" kattmat i mindre förpackningar, eftersom hon dels åt mindre och dels inte hade samma aptit längre.

Några månader innan hon dog så tog jag in de två katterna jag har nu. De föddes ute och hade levt ett halvår utomhus. Då åt de med god aptit den mat de fick serverat (av snälla människor som såg till att de inte svalt ihjäl).

Kan lova att det inte tog lång tid inne hos mig innan bägge två lärde sig att äta "finmaten", och sedan dess har de ratat alla andra sorter jag försökt bjuda på. Hur hungriga de än har varit. Så bli inte förvånad om Yoda förväntar sig att alltid få det italienska fodret hädanefter. Skrattar

Har du inga fler bilder på sötnosen?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-25 16:23 #93 av: Shqiponja

Haha! Om han väljer att rata all annan mat så blir det finmat. Efter starten våra älsklingar haft i livet förtjänar dom bara det bästa.

Anmäl
2017-05-25 16:23 #94 av: Shqiponja

Anmäl
2017-05-25 16:43 #95 av: Carmarino

Tror att Yoda har insett att han kommit till himmelriket efter att ha tillbringat sina första månader i helvetet. GladKramas

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-01 09:38 #96 av: Shqiponja

Hoppas bilden kommer med den här gången. Yoda har nu fått tillbaka alla sina leksaker och ligger här utmattad på sin byrå efter att vi lekte och busat för fullt i 2 timmar <3

Anmäl
2017-06-01 09:45 #97 av: Shqiponja

Här ligger delarna utspridda till Yoda's nya leksak. Behöver bara hitta vadd att fylla den med. Hittade ett jättebra mönster från garnstudion.com som jag bara blandat lite med färger för att det ska likna Yoda mer. Mönstret heter "Sylverster" om ni vill hitta det.

Anmäl
2017-06-01 09:46 #98 av: Shqiponja

Försöker igen

Anmäl
2017-06-01 10:47 #99 av: Carmarino

#96 Vilken skillnad mot den första bilden! Det syns hur bra han mår numera; blank päls och klara ögon, fulla av nyfikenhet och bus. Glad

Tycker din Yoda-docka är finare än Sylvester.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-01 12:48 #100 av: Shqiponja

Har fått ditt ögon och nos på dockan nu. Så snart börjar den vara klar.

Ja, och han har blivit så stor! 3 kilo väger han nu! Det är ett sådant underbart privilegium att få se honom växa

Anmäl
2017-06-01 15:26 #101 av: Carmarino

Han är rent ljuvligt söt. Glad

Hoppas du visar dockan när den är klar. Gärna bredvid Yoda om du lyckas att ta ett foto på dem. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-04 09:38 #102 av: Shqiponja

Hoppas att bilden kommer med. Igår hittade vi en kudde att ta fyllning från. Yoda verkligen älskar sin "Mini-Me"

Anmäl
2017-06-04 09:39 #103 av: Shqiponja

Försöker igen

Anmäl
2017-06-04 09:40 #104 av: Shqiponja

Inte lättaste att få med bilder från telefonen

Anmäl
2017-06-04 09:40 #105 av: Shqiponja

Kom igen bilden!

Anmäl
2017-06-04 12:03 #106 av: Shqiponja

Nya projektet är ett halsband. Har letat överallt efter halsband i rätt storlek med breakaway spänne men inte hittat något. Fick tag i ett spänne från ett halsband för kattungar och gör ett nytt. Vi ska på semester i några dagar snart, Yoda ska få följa med till byn där jag och min man spenderade några dagar förra sommaren. Så vi behöver ett halsband med våra kontaktuppgifter ifall Yoda springer för långt bort. Vi har ett hus att bo i där men jag misstänker att Yoda kommer att få vara ute lite också

Anmäl
2017-06-04 12:05 #107 av: Carmarino

Släpp bara inte ut honom utan att ni håller i selen. Risken är att om han blir rädd så sticker han och ni får inte tag i honom igen. Han kan ligga och trycka någonstans utan att komma fram trots att han ser och hör er.

Det hände med en katt vi hade en gång. Som väl var slutade det lyckligt, för jag råkade få syn på henne, men hon var livrädd och höll på att slingra sig ur mitt grepp när jag tog henne.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-04 14:07 #108 av: Shqiponja

Han kommer självklart att få testa att vara kopplad i selen först. Om det fungerar bra så kommer han nog få vara ute i bara halsband och ströva omkring.

Anmäl
2017-06-04 15:41 #109 av: Carmarino

Vågar du verkligen låta honom vara lös? Jag skulle aldrig våga det. Hade varit livrädd hela tiden att de inte skulle komma tillbaka igen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-04 17:01 #110 av: Pia-69

Jag tänker mest på hur folk därnere behandlar djur, tänk om nån elak människa får för sig att göra honom illa!.....Bara du inte lämnar honom utan uppsikt! 😣

Cats are like Potato Chips, You can't just have one!
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.