03. Beteende & Hälsa

Katt som kräks (hårbollar)?

2017-01-10 23:22 #0 av: CaptainBunchie

Våra katter är inga sånna som lägger spyor. Kommer inte ens ihåg om de gjort det, någonsin. Men nu har vår honkatt på 3,5 år kräkts kanske 4 ggr senaste timmen, varav det första ska ha innehållit päls. Hon, liksom de andra katterna fäller som f-n just nu (samtliga korthåriga). Hon är en självständig dam som bara putsar sig själv, alltså har hon högst troligt inte gått och slickat på de andra katterna.

Ville alltså inte ha mat, sen har gått och kräkts med relativt korta mellanrum, varav iallafall en eller två av de första spyorna ska ha innehållit päls. Orolig blir man, såklart.

Är det normalt såhär vid fällning? Ska självklart försöka borsta henne (och de andra) imorgon.

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2017-01-10 23:27 #1 av: Halvdansken

Håll ögonen på henne. Risken är att hon blir uttorkad. Om hon inte är helt vanlig i morgon had jag tagit henne till veterinär. Njurarna på katter är känsliga som attan. 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-01-11 09:01 #2 av: CaptainBunchie

Hon verkar normal idag, tack gode värld. ❤
Jo, samma katt råkade äta en mindre lämplig växt förra vintern (om jag kommer ihåg rätt). Blev lite vet.-besök och tvångsmatning/tvångs'vattning'.

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.