03. Beteende & Hälsa

Hur länge bör hon ha sin krage på

2017-12-23 13:24 #0 av: Icewolf88

Förra veckan så fick blev vår kattunge av med en klo på baktassen så vi åkte in till veterinären. Som tur såg det ganska bra ut så det blev bara lite rengöring och hon fick även lite smärtstillande. Sedan sa veterinären att vi skulle bara ge henne smärtstillande och även tvätta klon varje dag, samt att hon måste ha på sig en krage.

Hon behöver inte få smärtstillande längre, men jag är osäker exakt hur länge hon bör ha på sin krage. Hennes klo helade fint i veckan och det blev en skorpa. Men denna sårskorpa ramlade sedan av. Igår så började hennes sår att blöda igen. Inte särskilt mycket, men det kom några droppar blod. Jag och sambon gissade att det var för att vår kattunge leker ganska vilt och kanske skrapar upp såret.

Hon har inte haft kragen på i några dagar då vi tänkte att det kanske inte behövdes då såret läkte bra. Men nu har vi alltså tagit på den igen då hon blir märkbart lugnare. Hon är i övrigt 12 veckor gammal.

Hur länge bör hon ha på kragen? Tills klon har växt ut helt och hållet? Veterinären sa att hon skulle ha kragen tills behandlingen var över, efter fem dagar alltså, men såret är inte helt läkt verkar det som. Ser inte ut till vara infekterat dock.

Anmäl
2017-12-28 22:39 #1 av: eskils

Bara veterinären kan titta på såret och bedöma hur länge hon bör ha kragen på.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.