03. Beteende & Hälsa

Hjälp med attacker

2018-05-18 05:36 #0 av: Iza.Vampire

Jag har en liten hon katt på cirka 9 månader, hon är steriliserad och är en snäll liten tjej. Hon har aldrig fräst eller morrat på mig och vill kela mycket och leka, men utan förvarning så kan hon bara hugga tag i en med klor och tänder (har aldrig rivit igenom hud så det blödigt)

Hon är väldigt social och vill gärna vara med en hela tiden smått pratglad och kommer när man ropar efter henne. Vet att hon kanske inte menar något illa med sitt beteende men vill inte riskera att det blir värre. 

Hon blir även smått triggad varje gång jag startar duschen trots att hon tycker vatten är roligt . _.

Undrar bara hur jag kan göra det bättre för oss båda och om jag gör något fel?

Anmäl
2018-05-21 01:04 #1 av: Rafflan

Jag tror att hon leker eller vårkänslor, när mina katter leker för hårt/fel säger jag "nej!" och sätter ner dem på golvet och ignorerar dem för att markera att det beteendet inte är okej. Dock får vi som ägare också lära oss vad som triggar detta, tex ett speciellt ställe man kliar på, ett speciellt sätt man leker på, mm

Anmäl
2018-05-22 00:11 #2 av: Iza.Vampire

Oh, okay :0 kan förklara saken i så fall, brukar med säga nej när hon gör något dumt, men antar att hon testar mig med så hon vet sina gränser ^^' 

Ska tänka på mer vad jag gör precis innan hon blir så och förhoppningsvis undvika det :) Tack för svaret! ^^ 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.