01. Allmänt

Dyrt veterinärbesök

2018-07-15 20:02 #0 av: Linicon

Hej!Jag var in till veterinären igår med min 2-åriga hankatt. Vi kom dit vid fem och då gjorde de en snabb koll på 5 minuter där de klämde lite på honom och sedan fick vi vänta. Efter 6 timmar fick vi komma in igen och de klämde lite till och lyssnade på hans hjärta och konstaterade utifrån symptomen att han nog har FLUTD. Vi fick då med oss smärtstillande för ca 5 dagar och en feliway classic för att minska hans stress. Notan på detta landade på 5000 kr, försäkringen täcker ju en del av det men undrar ändå om inte det är väldigt mycket? Totala tiden han blev undersökt var max 25 minuter med första och andra kollen liksom. Har tänkt att det kan vara för att det var helg och vid andra kollen var det även kväll/natt. Men har ändå svårt att rättfärdiga det här priset. Vad tror ni? Vill klargöra att det inte handlar om snålhet eller något sådant, tycker andra att det låter rätt så är det ju så såklart. Men tyckte bara det lät väldigt dyrt. Särskilt med tanke på att ingen annan undersökning än att känna på honom och lyssna på hjärtat gjordes.

Anmäl
2018-07-15 20:05 #1 av: MonicaLagerquist

På Ultuna kostar det drygt 3000 att bara komma innanför dörren på jourtid.

Så det drar snabbt  väg tyvärr.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-07-17 08:56 #2 av: Wony

Dit vi har gått har de alltid haft en extra avgift för jourtid, och alla åtgärder/undersökningar kostar extra om det är ett akutbesök. På ett av de ställen vi går till kostar allting dubbelt på jourtid... 


Anmäl
2018-07-17 09:54 #3 av: Maria

Jag tror det är en normal nota.

Den bör ju vara specificerad så att ni kan se vad som tagits betalt för.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.