03. Beteende & Hälsa

Val av vatten

2018-11-11 18:36 #0 av: Emptymoment

Hej :)

Jag har ett antal katter hemma som alla är (mig veterligen) välmående och väl underhållna. Men jag upplever att de visar ett konstigt beteende när det kommer till hur de väljer att dricka vatten. Jag har 4 olika vattenskålar i olika former och storlek utplacerade i lägenheten, men dessa är inte speciellt intressanta för katterna. De dricker lite ur dem, men väldigt sällan.

Istället så har jag kommit på att de älskar att dricka ur ett full badkarGapskrattar, speciellt efter att jag duschat eller badat i det, då kastar sig åtminstone två av dem på det. Tänkte höra om det är någon som upplevt samma sak eller har en förklaring till varför? Är det för att ett badkar påminner mer om ett naturligt vattenhål och talar till deras instinkter? Eller är det jag som smakar utsökt? Galen

Jag frågar för att det känns som lite slösande att fylla 200 liter vatten i ett badkar för att de ska dricka lite vatten :p

Anmäl
2018-11-11 19:06 #1 av: Sabah

Jag upplever också att min katt hellre dricker på andra ställen än ur sin vattenskål även om hon dricker där också. Har gissat på att hon vill ha lite mer strapatser. Finns det en stor hink med vatten väljer hon den, på sommaren balanserar hon helst på en stor vattentunna för att förse sig med vätska. Katter är ju lite av akrobater! En gissning bara.

♥️♥️♥️ Se på allt i livet med kärlek och se det goda i allt som sker! ♥️♥️♥️
Anmäl
2018-11-11 20:18 #2 av: Tarotstollan

Mina katter dricker mest från badkarskranen, så jag får ofta gå in där och sätta på vattnet en stund när de säger till att de vill ha vatten. Jag har en skål i köket men det är bara en av dem som använder den skålen.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-11-11 21:13 #3 av: Emptymoment

#1 Huh, intressant Lipar Kul att läsa om lite olika beteenden!

#2 Är det inte jobbigt att behöva gå in i badrummet hela tiden för att ge dem vatten? Funderar Eller ger dem ett tecken

Anmäl
2018-11-11 23:09 #4 av: Tarotstollan

#3. Antingen sitter han utanför toadörren och tittar på mig eller så följer de bägge två med mig in i badrummet när jag ändå går dit. Dörren är alltid lite öppen eftersom de har sina toalådor där inne.
Ibland dricker bägge två där inne efter varandra när jag ändå är där.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-11-12 00:48 #5 av: Vixxen

Katter vill ha sitt vatten placerat någon annanstans än där de äter sin mat.

                                                                                               

Anmäl
2018-11-12 08:44 #6 av: Emptymoment

#4 Aah, Okej :)

#5 Jag är medveten om detta och det är precis så jag har det :) Men tack i alla fall!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.